maandag 3 oktober 2016

De aftrap van een najaarsseizoen

Op moment van fabricage eigenlijk nog niet, maar inmiddels is de herfst toch wel echt ingetreden. Nu ben ik zelf niet echt een fan van deze winterperiode, al kan ik het verkleuren van de blaadjes zo aan het begin wel apprecieren. We mogen ook nog niet bepaald klagen, daar het vooral een heerlijke nazomer betrof en nu nog regelmatig een zonnetje tevoorschijn komt.Enkele weken geleden startte ik toch eens met de garderobe voor het winterseizoen. Enkele stuks lagen al eventjes klaar, maar de foto's wilden niet gemaakt worden. Inmiddels toch enige kunnen schieten, dus eindelijk weer eens een update op het blog.
De nieuwe stoffenreeks van de samenwerking tussen Bambiblauw en Eva Mouton hebben natuurlijk geen introductie meer nodig. Ook ik liet me verleiden en o.a. dit bananenstofje wist ons huis te bereiken. Ik maakte er een eenvoudige sweater van met 3/4 mouwen naar het patroon van de kaptrui uit Stof voor Durf het Zelvers 1. Heerlijk voor de nog net niet hele koude dagen. Een fruittrui poseren we uiteraard bij een fruitboom. En laat nu net onze appelboom nog helemaal vol met deze rode beauties zitten! Van de week maar eens plukken om daar iets heerlijks mee te maken, hmm..
Het zebrastofje is eveneens afkomstig van Bambiblauw en wel uit de 2e Happy Nature reeks. Wij zijn hier zot van dieren én van fotoprints. Schot in de roos dus! Hij lag er al even en het juiste idee passeerde nog niet. Tot laatst ineens. Prachtige najaarskleur, dus hij moest verwerkt worden. Het patroon (en nog gratis ook) van de Simple Dress kwam boven borrelen, ideale combinatie! 
Deze moest even getest worden op speelmogelijkheden en geloof dat het goedgekeurd is!


Geloof dat ze hier hard lachte, aldus kleine muis zelf
Voor de zomer kocht ik al dit ge-wel-dige dwergenstofje bij Cas en Nina. Toen maakte ik er een zomerjurkje van (zie hier) en gelukkig hield ik nog een stuk over. Later kwamen de melange stofjes bij diezelfde Cas en Nina voorbij en de match met de paarse zag ik direct voor me! 


Ik naaide dus een rokje naar eigen patroon en voor de sweater gebruikte ik eveneens het kaptruipatroon (gevalletje; die lag er nog, net zo makkelijk). Deze keer wél met lange mouwen. Eigenlijk wil ik er ook nog een opdruk op flocken, maar hét idee is nog niet bij me opgekomen. 


Setje 1: patroon: kaptrui van SvDhZ 1
stof van bij Bambiblauw
Setje 2: patroon is de Simple Dress
stof eveneens van bij Bambiblauw
Setje 3: patroon is kaptrui uit SvDhZ
rokje eigen patroon
stof beiden van bij Cas en Nina

2 opmerkingen:

  1. Waw, superleuke herfstmaaksels! Op de website van Knippie vind je wel eens leuke transferprintjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. A thanks! Eens een keer kijken. Heb zelf ook een cameo, maar weet dan spontaan nooit wat ik er op moet flocken, haha

      Verwijderen