maandag 25 april 2016

Eva's konijntjes en streepjes...Vlak voor de koude winderige 'shoot' van mijn vorige post, was ook kleine muis in haar nieuwe zomeroutfit geklommen. Het zonnetje scheen, dus toen ik 'foto's maken' opperde, was daar enthousiasme (of zou dat komen, omdat het dan niet direct naar bed was, na het eten ;) )
Eenmaal buiten sloeg het enthousiasme echter snel om en rilde het arme kind. Desalniettemin toch enkele foto's kunnen trekken, maar niet helemaal naar het zin.


Wat wel helemaal naar het zin is, is dit heerlijke setje. Om te beginnen natuurlijk de super geweldige stof van Eva Mouton, welke vorige week online kwam bij Bambiblauw en welke ik ook direct bestelde. Al snel lag daar de heerlijk zachte sweatstof in de bus, ik was verkocht en bestelde de andere ontbrekende twee ook direct *oeps*


Bij haar zag ik de combinatie met streepjes voorbij komen en met dat doel had ik hem ook gekocht. Heerlijk verrassende combi, lekker fris en zomers!Ik koos wederom voor het Hibernispatroon van Sofilantjes, welke ik hier en hier ook al voor haar gebruikte. Deze keer maakte ik slechts enkel de grote zak. Dat vond ik genoeg om het geheel bij de streepjes te breken aan de zijkant. Ook kreeg hij 3/4 mouwen, ideaal voor de net wat frissere momentjes. Welke niet bij het patroon zit, maar wat ik er wel graag bij wilde hebben was een kap. Ik pakte de kap van de kaptrui uit SvDhZ 1 en die pastte prima.


De konijntjes waren na dit gebruik op en ik wilde er graag nog een pippashort bij maken. Simpel, streepjes! Niet bekend met dit gratis patroontje van Emma en Mona? Ga gauw hier kijken en twijfel niet het op te slaan! Het was de eerste keer dat ik hem maakte, dus was het een gokje welke maat. Ik koos uiteindelijk voor de 110-116, aangezien ik deze voor de Lottarok ook gepakt zou hebben. En liever te groot dan te klein. 

Het patroon is inderdaad heerlijk eenvoudig in elkaar te steken, mede door de heldere uitleg op haar site. Nog elastiekloos vroeg ik me af; waar moet dit heen, maar van zodra ik de boord gemaakt had was ik verliefd op het eindresultaat! Hier gaan er zeker meer van volgen. Super om setjes compleet te maken. Wél was de 110 te ruim en moet ik de boord 1x omslaan om het kruis niet op haar knieën te laten hangen. Dus dat wordt een tornmomentje en een nieuwe in een kleinere maat. 

Hier is ie dus niet omgeslagen en te ruim..
1 ding zag ik echter over het hoofd. Een essentieel puntje waar ik nu achteraf enorm van baal. Bij de eerste twee keren dat ik het patroon gebruikte, was ik nog niet zo alert op het feit dat de naadwaarde inbegrepen was. Deze knipte ik er dus nog eens bij. Deze sweaters zitten dus ook nog mooi en lekker ruim. Helaas zag ik dit helemaal over het hoofd en pastte ik deze keer wel de kennis over de inbegrepen naadwaarde toe...gevolg => het shirtje is net aan en vind ik eigenlijk nu al te strak voor het mooie...Help, wat te doen? Verkopen? Ik wil sowieso een grote gaan maken, maar vind de stof de prijzig om deze in een hoekje te gooien...


Patroon: Hibernis Cowl van Sofilantjes
Pippa Pants van Emma en Mona
Stof: Eva's konijntjes van Eva Mouton en Bambiblauw
Streepjes van bij het Stoffeparadijs

5 opmerkingen:

 1. Super geslaagde combi! Nu begin ik natuurlijk toch te twijfelen om dit stofje te kopen en zo mooi te combineren als jij deed! ;)

  Wat betreft de kap aan de Hibernis: als je de Nivalis zou hebben of willen kopen, dan kan je die 2 combineren en bij de Nivalis zit dus een kap :)

  Oh, en ik vind niet dat je deze moet verkopen, maar ze zal m wel veel moeten aan doen de komende tijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx! Enne, die stoffen zijn een aanrader..zo een zalige zomersweat heb je nog nooit gevoeld, haha..Je krijgt echt geen spijt!
   Nivalis heb ik trouwens..maar nog niks mee gedaan..goed dat je t zegt dat ze matchen, haha

   Verwijderen