donderdag 22 oktober 2015

K.C.W. 10/2015 #3, 'Sweater with art'


Regelmatig kwam ik dit patroon van Sofilantjes tegen. Aangezien ik al een goedzittend kaptrui patroon had, kocht ik hem eigenlijk steeds niet. Tot gister, toen gooide ik mijn voornemen overboord. Ik wilde wel eens wat variatie en dus bestelde ik hem gister toch. En wat hou ik dan toch van de digitale patronen, heerlijk! Voor een ongeduldig persoon als ik toch echt ideaal. Het patroon in je postvak, zodra er betaald is. Het plakwerk was eigenlijk vlotjes gedaan daar de Omni Tempore geen moeilijk patroon is, ging het tekenen eveneens vlot!

Deze stof passeerde laatst bij PiekeWieke en ik zag er direct een kaptrui voor de zoon in. 1 + 1 =  2, althans, hier toch :)


Om het geheel niet al te wild en kleurig te maken, maakte ik enkel het voorpand uit de kleurige sweat. Zowel rugpand, mouwen als buitenkant kap knipte ik uit heerlijke donkerblauwe joggingstof. Zo zacht van binnen, de zoonlief deed de trui haast niet meer uit. Toch enig contrast op de rug door de rode binnenkant van de kap. 


En zelfs nog in thema van de KCW, verstopt onder de lekkere grote kap!

Hij zat zo in elkaar, de uitleg heb ik eigenlijk niet eens gebruikt (al zag hij er goed uit). Het in elkaar steken spreekt eigenlijk voor zich en dit maakt het dan ook tot een prima patroon voor de beginnende naaister!Patroon: Omni Tempore van Sofilantjes
Driehoekjestof: PiekeWieke
Joggingstof: Stoffenmarkt
8 opmerkingen:

 1. Mooi. Mooie stoffen ook. En gaaf met die rode binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om exact dezelfde reden heb ik hem ook nog steeds niet gekocht. Dit is wel een erg mooie versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En wat lijken jouw kinderen toch op elkaar, het valt me elke keer weer op! Ik heb dit patroon ook om dezelfde reden niet gekocht, maar ik vind de meer overlappende hals van de Omni Tempore eigenlijk mooier. Misschien toch ook maar eens aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je overtuigt ook mij helemaal! welke andere kaptruien-patronen liggen nog bij jullie in de kast?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte voor hem eigenlijk enkel de kaptrui uit SVDHZ 1. Ook een heerlijk patroon, maar voor de afwisseling is deze echt een aanrader!!

   Verwijderen