zaterdag 2 november 2013

Op retro tour

Enkele weken geleden kwam ik dit geweldige stofje tegen bij Klijntje. Een webshop waar ik regelmatig mijn stofjes bestel. Meteen vond ik hem helemaal geweldig, maar..vroeg mij tegelijkertijd af of dit ook nog tof zou zijn voor mijn bijna 5jarige zoonlief.

Na even overwegen, creaties verzinnen, combinaties voorstellen, kreeg ik ineens de juiste ingeving en voila, besteld!

Het zou het kaptrui-patroon worden uit het u vast welbekende boek Stof voor durf het zelvers ! Ik zag het direct al helemaal voor me. Rode kap, retro voorpand, rode mouwen en rode boorden. Niet te druk, stoer, super!

Enthousiast aan de gang gegaan, maar daar was mijn stof toch op, nog voor ik de voering van de kap had geknipt. *oeps*...En dan had ik het voorpand ook nog eens niet uit deze lap hoeven halen. Misgerekend, help... Nu kon ik hem nog niet afmaken.

Nieuwe bestelling geplaatst, want dit project wilde ik geen weken laten liggen, daarvoor was ik te nieuwsgierig naar het eindresultaat! Op 'goed' geluk, bleek de rode stof net te weinig..en na advies bij Klijntje, kwamen we tot het besluit dat bruine tricot misschien ook zo verkeerd niet zou zijn.

Snel de nieuwe stofjes in huis, wasmachine en droogkast in en hop, verder...Ik weet niet wat de reden was, maar tot overmaat van ramp (en haast, snel nog even voor het eten) naaide ik ook de onderboord nog aan de verkeerde kant. Dus dat werd eerst weer lostornen *zucht*. We aten die dag wat later, maar de trui was af!!

Natuurlijk wilde ik er direct foto's van maken en gezien het tijdstip (vlug voor bedtijd) zijn ze niet van de beste kwaliteit, maar duidelijk genoeg om te zien hoe stoer hij is!


Zoonlief is er helemaal blij mee!Patroon: Kaptrui uit SVDHZ
Stof: Klijntje

 

 

2 opmerkingen: